REPORT

 

Report z akce Technoween od fjanty

Padající listí ze stromů ohlašuje příchod podzimu a pro příznivce elektronické hudby také znamená přesun z letních open air festivalů zpět do klubů a dalších prostor pro pořádání eventů.

 

Prostory pražského výstaviště v Letňanech zvolili pořadatele akcí CUBE pro další díl konceptu Technoween, který se konal 18. října. Obecně mám v paměti akce na výstavišti v Brně a vždy to mělo své kouzlo, ale to se samozřejmě jednalo o větší "halovky". V případě pražského výstaviště byl prostor přeci jen o něco menší, a spíše širší než delší, což mne překvapilo hlavně z důvodu ozvučení. Ale někam podium pro VIP společnost pořadatelé umístit museli, aby nezabralo polovinu tanečního parketu...

Technoween

Předchozí ročník se konal v prostorách pražského kostela Sacre Coeur a jelikož byl o akci velký zájem, rozhodli se zřejmě pořadatelé pro změnu, výstaviště přeci jen nabízí více prostoru. Když jsme před půlnocí dorazili na místo, dohrával akorát tuzemský DJ Subdubst. Před ním měl za úkol rozehřát tanečníky Simon Pereez. S úderem půlnoci nastoupila Jaqullin a pomalu zvyšovala tempo. Výběr tracků mi přišel dost monotónní, osobně jsem viděl problém hlavně v soundsystému, na který jsem se právě těšil, a mé přehnané očekávání vedlo k mírnému zklamání, tanec jsem omezil na lehké pohupování. Také v případě nástupu Klaudie Gawlas, první z německých DJek, nenastala žádná velká změna, stále jsme čekali na hutnější basovou linku.

Technoween

Po zkušenostech s akcemi např. v Berlíně máme, bohužel, co srovnávat... Techno bez lehkého šimrání v žaludku prostě není techno. Samozřejmě je to můj osobní názor, věřím, že pro většinu účastníků to bylo zvukově dostačující. Druhá německá DJka Kerstin Eden mne z toho, co jsem naposlouchal od interpretů, lákala nejvíce, nebála se rychlejšího tempa a její vystoupení bylo pro mne nejlepší a zároveň konečné. Únava zvítězila, přeci jen jsem postrádal energii z chybějících vibrací. Závěr akce obstaral DJ Golpe, kterého dobře znám, a věřím, že rozproudil dav svým klasickým stylem, a francouzský DJ Petru, který mne také při poslechu jeho setů zaujal, ale bohužel jsem neměl tu čest vydržet až do jeho vystoupení.

Technoween

Co říci závěrem? Nerad ve svých reportech kritizuji, takže poděkování určitě míří produkci Cube Events za snahu dostat akci do většího prostoru, i když tentokrát bylo návštěvníků určitě méně, než se očekávalo. O to více bylo prostoru pro taneční kreace, čerstvý vzduch a minimální fronty na barech. Halloweenské kostýmy všech druhů byly povedené a celkově po vizuální stránce byl prostor v pořádku, hlavně pokud byla v hale tma a vynikala tak co nejvíce světelná projekce (na začátku akce byl prostor dost osvětlený, což na atmosféře moc nepřidá). Mínus bych viděl určitě ve vysoké ceně lístků, která určitě odradila dost zájemců, tedy kromě ceny v prvním kole předprodeje (tu bych očekával jako finální). Je mi jasné, že zahraniční interpreti, pronájem prostoru a další služby stojí nemalé náklady, ale poloprázdný taneční parket je určitě nepokryje. Možná prodej VIP vstupenek částečně, ale tento přístup dle mého názoru kazí nejvíce všechny akce obecně a rozepisovat se na toto téma by znamenalo napsat samostatný článek... Užijte si podzim a přeji co nejvíce hudebních zážitků!

fjanta

foto: blaster

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016