CLANEK

 

Duo Eclectic Cinema vydalo nové EP "Going Ape"

Česko-britské synth-pop duo Eclectic Cinema vydalo nové EP "Going Ape". EP vychází na skotském labelu PN Records a zvukově navazuje na svého předchůdce "Final Pleasures", vydané v roce 2019. O mix a mastering nového EP se postaral Roman Kašník ze studia Reset

 

"EP se v průběhu čtyř skladeb postupně vyvíjí z popovějších melodií do více industriálních a tvrdších poloh. Anglické texty si pohrávají s tématy, jako je stoická filozofie, s principem příčiny a důsledku a s tématem problému lidské potřeby někam patřit. Filozofické texty s vážným tématem rychle střídá vtip a lehká ironie. Jinak by to nebyla pop-music," říká k novému počinu Duncan Hendy.

Eclectic Cinema

Druhý ze členů novinku přibližuje takto: "úvodní skladba "Monkey" pro nás představuje zvukový přelom. Skladbu jsme několikrát úplně předělali, a nakonec jsme zkombinovali breakbeat s popovými prvky a indicky znějícím sitárem, čímž jsme dosáhli pro nás úplně nového zvuku. Ve skladbě Monkey jsme také poprvé použili modulární syntetizér. V dalších skladbách jsme zvuk postupně přitvrzovali, až do poslední "Expect", která už se dá označit za Industrial. Myslím, že tímto vývojem je album hodně zvláštní a ojedinělé." Na bezmála dvacetiminutovém EP najdete čtyři skladby, pilotní "Monkey", dále pak "Kill Us", "Expect" a "Opinions". EP "Going Ape" je k poslechu na většině známých hudebních platforem, například SpotifyBandcamp, SoundCloud, AppleMusic, Google Play Music. Pilotní skladba "Monkey" je podpořena i videoklipem.


První koncert, na kterém fanoušci nové EP uslyší naživo, se uskuteční 25. dubna 2020 v brněnském klubu Rusty Nail. Více informací najdete zde.

O projektu Eclectic Cinema:

Eclectic Cinema je česko-britské synth-pop duo z Brna. Jeho hudba kombinuje vlivy taneční elektroniky s industriálními prvky, to vše s přiznaným nádechem osmdesátkového syntetizérového popu. Mirek Jirků, producent a synťákový nadšenec a Duncan Hendy, klasicky vzdělaný hudební skladatel, založili Eclectic Cinema v roce 2017.

http://www.eclectic-cinema.com

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016