REPORT

 

Report z akce CUBE (Rooftop) od čéši

Tak to bylo zase na chvíli naposled. Ano, o minulém víkendu jsme si mohli zatančit ve vnitřních prostorách klubu, než nám to opět v novém týdnu zakázali pánové ve vládě. Jo, Praha, ta je vždy extra! Ano, mnoho z nás s tím nemá problém, ale mnoho těch, které nevidíme, díky restrikcím dost trpí a spousta lidí možná trpí víc, než je těch, kteří jsou asi vlastně trochu nemocní. Držme si tedy všichni palce, ať už je tato únavná situace za námi, nenechme se strachem zahnat do kouta a dbejme na hygienu a pravidla tak, jak nám velí zdravý rozum.

 

O minulém víkendu se toho v Praze ještě událo opravdu hodně, ať to byla nějaká ta menší klubová akce plná starých známých, nebo větší, například v chrámu zvaném Roxy. Já si zvolil zlatou střední cestu a navštívil poprvé památník na Vítkově s překrásným výhledem, velkými okny, která do prostoru vháněla svěží a čerstvý vzduch a plným parketem, jak to na akcích CUBE bývá zvykem.

Dorazil jsem maličko později, než jsem chtěl, a tak jsem venkovní část již nestihnul, ale uvnitř se do rytmu již pohybovalo plno velmi milých, ale o dost mladších clubberů než jsem já. CUBE má opravdu dost silnou základnu tanečníků a tanečnic a to je jenom dobře. Hrající dvojice Zendi a Pjay zatím do přehrávačů nebušila žádné zběsilé tempo, ale rozehřívala plný parket příjemnými tóny a navodila tak super atmosféru mejdanu na památníku. Tančil jsem si v davu a občas se šel podívat ven, jak nám Praha září do tmy. Miluji ten pohled odkudkoliv, kdykoliv, máme to nejkrásnější město, věřte mi!

CUBE

Raju už mohl v pokročilejší hodině dávat lidem pocítit trochu více soundu a jeho hraní mi uteklo rychle nejen díky tanci, ale i díky setkávání se s přáteli, kteří si užívali společně se mnou tu příjemnou atmosféru. Nejen u mě, ale i v davu se ke konci setu už sbíhaly endorfiny na dalšího DJe, a tím byla naše DJane Jaqullin, která se do toho opřela už pořádně. Lidé pařili a užívali si tuhle noc, jako kdyby byla na dlouho poslední. "Oh, wait..." Po chvíli se v davu vynořil DJ Golpe a završil celkově velmi podařenou párty, na kterou se dokonce přijeli podívat i místní policisté, kteří neodolali libozvučným tónům linoucím se z Vítkova. Jen se to bohužel muselo radikálně ztišit, což nebylo zrovna příjemné, a hrajícího Golpeho to úplně nepotěšilo...

Vítkov je opravdu kouzelné místo, jen to není asi úplně prostor pro tvrdé techno rytmy, ale tady se naštěstí hrálo hezky s gradací od začátku až po rychlejší závěr. Děkuji všem, opatrujte se, užívejte akcí pod širým nebem, větrejte a držte se od každého aspoň 3 metry, pak nemusíte nikdy do žádné karantény.

čéša

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016