CLANEK

 

Katalog labelu Vivacity Music se úspěšně plní

Česká dvojice Cubik & Da Moon již dlouhá léta brázdí vody house music, přičemž se svou rezidentní nocí Vivacity zakotvili U Bukanýra. Na tomto houseboatu mnozí z nás pod jejich hudební taktovkou protančili nejednu noc a následně sledovali ikonický východ slunce nad Vltavou. V roce 2020 tato pražská dvojka rozšířila své pole působnosti a založila hudební label Vivacity Music, jenž odráží koncept jejich rezidentní noci, a přináší pestrou a svěží selekci house music napříč subžánry. My vám v následujícím článku představíme jejich dosavadní releasy, které rozhodně stojí za pozornost a věříme, že kluci ve svém úsilí i nadále vytrvají. Takže viva la house music!

 

Hned první release z února roku 2020 v podobě EPčka jménem "Swinging the Boat" ukázal, jakým směrem se bude značka Vivacity Music ubírat. První track od Cubika jménem "Fall of Men" nabízí špičkově orientovaný groove s kytarovým samplem a mužským sborem v pozadí. Da Moon ve své skladbě "Fine Tune" nabídl uvolněné melodie s groovy basovou linkou. Na třetím tracku "Spaced Disco" se spolu s Cubikem objevil Checo Zac a společně představili opravdu těžkou klavírní breakhouse odyseu.



Jako druhý release v březnu 2020 představil svůj track jménem "Space Race" dlouholetý DJ a oddaný deep house milovník Javas. Letní vibrace a pozitivní feeling je zde cítit v každém směru. Da Moon v remixu vše převrací do jemnější nálady se silným analogovým zásahem, jenž uchvátí na první poslech. Cubik svým remixem s příjemnou garage basovou linkou zachovává původní feeling, přičemž vytváří úchvatnou cestu napříč hudebními vlivy.



Třetí EPčko vyšlo v únoru 2021 a na svědomí jej má jeden ze zakladatelů labelu Vivacity Music, Cubik. "Motivation EP" obsahuje tři tracky, kdy první s názvem "Joy" pohání těžké beaty a náladový synťák v doprovodu zamyšleného mluveného projevu o tom, že všichni ke svému životu potřebujeme radost. Pavel Bidlo vzápětí navazuje svým remixem na původní feeling a přichází s vrcholně pozitivními tanečními vibracemi. Jako třetí Cubik nabízí bujarý a veselý deep house v podobě tracku "Believe in Yourself".



V květnu 2021 následoval další release. Na svědomí jej má Martin Kuška pod pseudonymem Goodbye Mirage. Ten ve své skladbě "Banned From The Highbrow Planet" posluchače zavede na vesmírnou cestu emocionální krajinou. Remixových úloh se poté opět zhostili pánové Cubik a Da Moon. Cubik nabízí jednodušší jízdu s atmo pady a náhlý odschoolový twist, Da Moon zase těžký basový klubový remix.


Zatím poslední EPčko na labelu Vivacity Music ze září 2021 má na svědomí původem slovenský producent, který již dlouhá léta působí v Praze, talentovaný a zasněný Beatfoot. "Green Haze EP" je blažený zvukový poklad! První skladba jménem "Green" přináší organický balearic deep house plný emocí a hřejivých vokálů s temperamentní basovou linkou. "Glacier" má naopak hlubší filmový nádech a uvolněnější "Hazey" poté nabízí hřejivé downtempo v té nejčistší podobě. Nesmí chybět ani jeden remix. O něj se postaral Cubik, který ve své interpretaci tracku "Green" posluchače vtáhne do přímočaré deep house jízdy.


Pavel Aeling

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016