CLANEK

 

Druhé album vydá badfocus i na vinylu

Začalo to klipem "beyond minds" vytvořeným umělou inteligencí, pokračuje kontrastní live session dystopia a vyvrcholí už 10. a 11. listopadu, kdy nejprve talentovaný producent, skladatel a multiinstumentalista Prokop Korb, tvořící pod uměleckým jménem badfocus, odpálí vydání své druhé řadovky "meditating while raving" na release party v prostoru Fuchs2 na pražské Štvanici. Následující den pak bude novinka k dispozici nejen na všech obvyklých digitálních servisech, ale také jako limitovaná vinylová edice! Ta navíc díky využití speciálního AR filtru skýtá pozoruhodné audiovizuální přesahy, podobně jako nový merchandise spojený s vydáním alba.

 

"Je to zatím asi nejosobnější věc, kterou jsem kdy vytvořil. Minulej rok byl pro mě fakt hodně transformativní. Dodělal jsem gympl, odstěhoval jsem se od našich, začal jsem se full-time živit hudbou. Tak nějak mě to všechno dost přerostlo, postupem času jsem začal bojovat s nepříjemnejma psychickejma stavama. Dlouho mi trvalo, než jsem se dokázal navrátit sám k sobě a všechno si to srovnat. "Meditating while raving" je přesně o týhle cestě – o hledání pokory k životu, o navrácení se ke svý podstatě, o tom, že je vlastně skvělý existovat v týhle formě a žít v týhle realitě," říká k novému albu badfocus, který se v týdnu po vydání desky vydá ve spolupráci s českou hudební exportní kanceláří Soundczech reprezentovat Českou republiku na kanadském showcase festivalu M For Montreal, kde zahraje celkem 3 sety. 

badfocus

"Když jsem na desce začal pracovat, bylo to pro mě hodně terapeutický a ventiloval jsem tak vnitřní přetlak. Přestože byl tenhle proces hodně odlehčující, po nějaký době jsem zjistil, že jsem tím hudbu zatěžkával. Uvědomil jsem si, že takový věci nechci do nikoho pouštět, což bylo zajímavý prozření, protože jsem nikdy předtím takhle o hudbě nebo o umění obecně nepřemýšlel," dodává k tvůrčímu procesu hudebník, jehož další osobnostní i umělecký vývoj značně ovlivnil i týdenní pobyt ve tmě během letošního jara. "Dokázal jsem se tam dost srovnat. Bohatší o tuhle zkušenost jsem začal psát věci, který už byly spíš odlehčující, nabitý pozitivnější energií a náladama." 

badfocus

Komplexní, až řemeslný přístup k tvůrčí filosofii, jenž má blízko k principům DIY a bauhauské školy, se ale zrcadlí nejen v hudbě samotné. Děje se tak i prostřednictvím dalších přesahů a aktivit, když badfocus do dění aktivně zapojuje i své fanoušky a "náhodný kolemjdoucí" prostřednictvím právě vrcholící crowdfundingové kampaně na Donio.cz. Aktivní zapojení a propojení slibuje také v úvodu zmíněný unikátní AR filtr! Jeho prostřednictvím 2D grafika na přebalu LP nebo nového merchandise ožívá do interaktivních 3D fragmentů reagujících na dotyk uživatele a vykouzlí tak celistvý a doslova pohlcující zážitek.

badfocus

"Naším záměrem bylo vytvořit neopakovatelnou zkušenost, kdy uživatel nejen poslouchá, ale i přímo interaguje s hudbou badfocuse a s produkty s ní souvisejícími. AR filtr umožňuje kontrolovat 3D barevné elementy a hrát si s nimi pouhým dotykem. Systém je natolik sofistikovaný, že výsledek interakce není nikdy stejný, ale generuje nové vizualizace při každé aktivaci AR filtru, ať už u samotného vinylu, nebo triček a tašek z nového badfocus merchandise. Každého tak čeká naprosto jedinečný zážitek!" vysvětluje princip Gabriela Sittová, kreativní ředitelka MOYA Studio, imerzivního a digitálního prodejce, který pomohl uvést novátorskou ideu v život.

Jedinečným audiovizuálním zážitkem napříč dimenzemi bude bezesporu i čtvrteční křest "meditating while raving", kde jako hosté vystoupí QOW, Harshmellow nebo Fatty M! Vstupenky v předprodeji jsou k dispozici zde. Více informací a detailů ohledně programu i další novinky hledejte na badfocusově Facebooku a Instagramu.

foto: natytheninja

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016