CLANEK

 

Na Radiu 1 dnes proběhne další Den s hudebníky

Ve čtvrtek 8. června 2023 proběhne na Radiu 1 další ročník Dne s hudebníky. Ve dvouhodinových směnách si vysílání Radia 1 převezmou Ivy Z, Bratři, Anki, Zapomělsem, Metastavy a Máří. Posluchači se můžou těšit na nečekanou a inspirativní selekci hudby od výrazných osobností naší domácí hudební scény.

 

Program Dne s hudebníky:

06:00 - 08:00 = Ivy Z

08:00 - 10:00 = Bratři

10:00 - 12:00 = Anki

12:00 - 14:00 = Zapomělsem

14:00 - 16:00 = Metastavy

16:00 - 18:00 = Máří

Ivy Z

Lenka Zbořilová je písničkářka a hudebnice, kterou můžete znát z kapel a projektů jako Billow či Strangers in the City. Momentálně hlavně působí sólově jako Ivy Z. Oproti účinkování v kapelách je postava Ivy Z založená na výrazné pódiové prezentaci, kde nechybí tanec a performativní umění. Čerstvě má venku vynikající desku s názvem "let yours be the last burning heart". I vaše srdce zahoří hned v šest ráno.

Bratři

Dvojčata Veselí jsou etablovanými bubeníky tuzemské scény, ale před sedmi lety se rozhodli založit společný elektronický projekt. Za vzor si berou jména jako Jon Hopkins, či Moderat a sami si s nimi už na stejných pódiích zahráli. Precizní práce se synťáky a láska k rovnému beatu se projeví i v jejich selekci.

Anki

Vinohradský raper Anki Tran byl za svou loňskou desku "No More Drama" nominovaný v hlavní kategorii cen Vinyla. Čerstvě má venku nové EP. Pokračuje tak v záznamech vnitřních bojů a vypráví příběhy, se kterými se dokážete ztotožnit, ať už pocházíte ze Saigonu či z Chebu. Nachystejte si bezedné kelímky na jeho dvouhodinovou selekci těsně před obědem.

Radio 1

Zapomělsem

Kusy magickýho realismu, netušené naděje a úžasné refrény nabízí na své nové desce "Jesnou" jesenický písničkář Aleš Macenauer. Od pokojíčkové akustiky plynule přechází k rozvernému a eklektickému synthpopu. Podobně nepředvídavá bude jistě i jeho selekce písniček pro posluchače Radia 1.

Metastavy

Anna Hokešová s kapelou má čerstvě po vydání nové desky s názvem "Žhnoucí ticho". Ta je věrná svému názvu a s nesmírnou trpělivostí pracuje s koncepcí nevyřčených věcí v mezilidské komunikaci. Užívá k tomu minimalistický sound celé kapely na úrovni žánrů, jako jsou jazz, soul či domestikované R´n´B. Kždý zvuk má svůj jednoznačný důvod a podobně promyšlené jsou i výrazně poetické texty. Čas a trvanlivost písní vám kapela prokáže ve svém dvouhodinovém setu od 14:00.

Máří

Velká naděje tuzemské nezávislé scény má čerstvě venku debutové album "Léto znovu přijde" a také předskakování na křtu kapely post-hudba v zaplněném Fuchsu2. Marie Čechová dokáže nesmírně elegantně přeskakovat od zasněného akustického popu k výrazně experimentální elektronice a zároveň neztrácí nit ve svých vypravěčských textech. Zítřek nevidim, ale krásnou Mářinu selekci už ano.

FB event

Partnerem Dne s hudebníky je Studio Cielo, máme rádi kvalitní hudbu a pánskou módu, www.studiocielo.cz.

Radio 1 je možné poslouchat na frekvencích 91,9 FM (Praha a okolí), 97,5 FM (Plzeň), 98,7 FM (Liberec) a 100,2 FM (České Budějovice). Samozřejmě také po internetu a digitálně v síti DAB+. Více informací najdete zde, kde jsou ke stažení i mobilní aplikace.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016