PARTYINFO

 

COMA (DE) + YEHAN JEHAN (UK)

Datum konání:
14.03.2020 - sobota
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
COMA (DE) + Yehan Jehan (UK)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej: 290,- Kč na www.meetfactory.cz, 290,- Kč + poplatky ostatní předprodeje, na místě: 350,- Kč

 
 
Vesmírná elektronika COMA pohltí MeetFactory

Duo COMA má kořeny v bohaté klubové scéně Kolína nad Rýnem, jejich záběr ovšem od začátku mířil také k indie estetice a dreampopové melancholii. Na třetí desce "Voyage Voyage" (2019) oba směry vybalancovali – deset tracků spojuje piano, synťáky a futuristické vokály s elektronickými spodky v kompaktní tepavý celek. Pražská premiéra v MeetFactory v sobotu 14. března 2020.

 

Spojení citlivosti popu s taneční energií. COMA, alias Georg Conrad a Marius Bubat, tvoří hudbu s bohatou melodií, kterou místy protkává melancholie. Jejich repertoár startuje emotivní elektronikou, kde se dynamické zvukové plochy spojují s upřímnými texty. Následně zatáčí k hranicím synth popu a občas zabrousí do indie rocku nebo synthwave, který okoření kapkou francouzského elektra. Výsledkem je organický nadčasový zvuk.

COMA

Název jejich aktuální, třetí, nahrávky "Voyage Voyage" (2019) odkazuje ke změnám a milníkům, které museli oba členové v posledních letech překonat na své životní cestě. Skladby odráží pocit nejistoty a nestálosti při vyrovnávání se s radikálními situacemi v životě, jako je ztráta rodičů, nebo narození dítěte. Tvorba nového alba tak pro ně byla formou terapie: "Vytváření hudby je jako druh útěku, dává dohromady různé světy, kde můžeš zapomenout na vše kolem tebe."

Do svého arzenálu přidali nově syntezátory a staré bicí, čímž spojují digitální a analogový vesmír. Tímto krokem se vrací k estetice 90. let, kterou lze tušit i ve shodném názvu desky "Voyage Voyage" s hitem od kapely Desireless. Vzpomínají tak na trendy, které vnímali v dětství. Tvorbu COMA popisuje Marius Bubat takto: "vždycky nás inspirovala energie klubové hudby, ale "raveři" jsme nikdy nebyli."




S "Voyage Voyage" přešli nově k labelu City Slang, pod který patří např. i Caribou (v Praze vystoupí 23. dubna), Son Lux nebo Tindersticks. Debut "In Technicolor" (2013) a druhá deska "This Side of Paradise" (2015) vyšly na kolínském legendárním labelu Kompakt. Na nich dominovala především minimalistická elektronika a melancholie dream popu. COMA zavede návštěvníky smíchovské továrny na cestu do vesmíru v sobotu 14. března.

FB event

foto: Frederike Wetzels

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016