PARTYINFO

 

RING FOR MCS W/ THIS IS INJA, COPPA, STUDIO SESSION & MANY MORE

Datum konání:
21.10.2022 - pátek
Místo konání:
Praha - Storm
DJs:
This is Inja (UK), Cappa (UK) ft. PE:TE, Studio Session (Pain, Brejchus, Rook, Batrs) ft. Magenta, Scoundrel, UPFKRZ, Tubs
Live:
MC Jelen, Killfirst, Gekoner, Krnee, Baddabap, TRCHI, Lebman, Deezzy, Hetto, Dorsey, NV7, Moody, CRVZY, VOJSD, Shagy, Piks
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 21:00, vstup: předprodej: www.storm-club.cz

 
 
RING FOR MCs se vrací po deseti letech do klubu Storm

Pražský Storm Club bude v pátek 21. října hostit svátek všech, kdo mají rádi rap do D´n´B! Po deseti letech byla totiž vzkříšena kultovní soutěž RING FOR MCs, která se právě na rap do zlomeného beatu zaměřuje. Jako speciální hosté vystoupí britská legenda Inja, v česku velice oblíbený MC Coppa, český superprojekt Studio Session a mnoho dalších!

 

Gareth Hue aka Inja (Importance Never Justifies Anything) pochází z britského městečka Luton a na hudební scéně je aktivní od roku 1999, kdy začínal jako čistě hip-hopový umělec. V průběhu let se zamiloval do rychlého zlomeného beatu a začal spolupracovat s věhlasnými jmény D´n´B scény, jako je například Whiney, Serum, Bladerunner, nebo třeba all-star uskupení Kings of the Rollers. Jeho texty se vyznačují pozitivními vibracemi, ale zároveň se nebojí dotknout i závažnějších společenských témat, jako je rasismus, sexismus a podobně. Momentálně vydává pod britským labelem Hospital Records a vystupuje po klubech i festivalech po celém světě s projektem THIS IS INJA, v jehož rámci kombinuje DJing a rap v jedné osobě.


MC Coppa
je také původně z Velké Británie, konkrétně z Leedsu, ale v poslední době žije v Německu. Na scéně se pohybuje od roku 2010 a jeho kariéra je celou dobu svázána (ale ne výlučně) s Drum and Bassem - a to primárně jeho tvrdších odnoží. Na kontě má spolupráci se jmény jako State Of Mind, Prolix, Benny L, DJ Hidden nebo Telekinesis. Velké oblibě se těší právě v České republice, důkazem je, že od roku 2012 pravidelně vítězí v českých D´n´B Awards v kategorii Světový MC roku.


Studio Session
je původně ad hoc uskupení českých MCs, ve kterém figurují Brejchus Pavián, Pain, Rook, Batrs a D´n´B producent Magenta. Co začalo jako jedno společné studiové video na YouTube, dnes pokračuje již čtyřmi pokračováními s miliony shlédnutí a častými live shows po celé republice. Jejich vystoupení se vyznačují neuvěřitelnou energií díky spojení těch nejvýbušnějších "bars" a ostré jump-up selekce.


A teď k samotné soutěži - ta bude probíhat v úvodních hodinách mejdanu a střetne se v ní celkem 16 začínajících MCs. O postupu do dalších kol bude rozhodovat částečně odborná porota složená z MCs a DJs a částečně hlukoměr, tedy bude záležet na tom, který MC získá větší potlesk publika. Postupně se během tří kol vyselektují dva finalisté, kteří se utkají ve speciálním dvacetiminutovém setu. Hlavním partnerem večera je společnost SENNHEISER, která do soutěže věnovala věcné ceny. Jako další hosté v průběhu vystoupí britský DJ Scoundrel, pražské duo UPFKRZ v tandemu s MC Tubsem a hlavní pořadatel soutěže MC Jelen.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016