PARTYINFO

 

SPECTACULARE_11: ROME IN REVERSE + SIEREN

Datum konání:
15.03.2024 - pátek
Místo konání:
Praha - Kasárna Karlín
Live:
Rome In Reverse + Sieren
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 19:30, vstup: předprodej: GoOut.net

 
 
Rome in Reverse a Sieren přivezou techno pro introverty

Poslední potvrzenou hudební akcí letošního festivalu Spectaculare_11 bude live set Rome In Reverse a Sieren. Kodaňská uhrančivá hudebnice italského původu Antonella Pacifico vystupuje od roku 2014 jako Rome in Reverse a z elementů ambientu, dubu, trance nebo trip hopu míchá klubovou hudbu kombinující něžnost s divokostí. 15. března zahraje v Kasárně Karlín spolu s německým hudebníkem, který si říká Sieren a klubové beaty míchá s experimentem. Bude to večer plný současné introvertní elektroniky, která ale dokáže posluchače i nekompromisně rozhýbat.

 

Italská hudebnice Antonella Pacifico se před dekádou přestěhovala ze slunné Itálie do chladné Kodaně a začala dělat produkci, v níž se odráží její láska ke klubové hudbě. Zároveň v ní ale zpracovává i své soukromé radosti a traumata. Předtím koketovala s kytarami v kapele Minimitermini, ale pak objevila sampler a Ableton a zrodilo se její nové, elektronické alterego. Jako Rome in Reverse debutovala v roce 2015 nahrávkou "Loop and Reverse", která se dostala k Victoru Ferreirovi aka Sun Glitters. Hudebník původem z Luxemburgu je od té doby jejím mentorem a počínaje EPčkem "Northern Lights" dohlíží i na zvuk nahrávek Rome in Reverse. Společně uvařili osobitý mix současné taneční hudby, v němž se dají vystopovat prvky slastného techna, ambientního dubu i zasněného downtempa. 

Rome In Reverse


Poznávacím znakem Rome in Reverse jsou její vokály, nasmyčkované, nasekané, vždy ale vřelé a plné emocí. "
Mám pocit, že jsem na hudbě závislá. Musím v ní zachytit to, co se mi odehrává v hlavě a zároveň mi to pomáhá potvrzovat, že jsem pořád na živu," říká Pacifico/Rome in Reverse v rozhovoru pro portál Playy. Album "The Prestige" z roku 2017 je plné zvláštních smyček rozházených uprostřed tučných klubových beatů. Přímočarost desky ale vyvažuje zvláštní zasněná atmosféra, ne nepodobná albu "From Here We Go Sublime" od The Field. O dva roky mladší deska "We've Been Here" přidává ještě euforické trance trylky. Zatím posledním počinem Rome in Reverse je dvojice EPček "LUX" a "NOX". Pacifico je natáčela souběžně, ale vydala zvlášť. Hudební "sourozenci" odráží denní a noční póly její hudby, v níž svěží a radostné momenty v její hudbě často střídají ty hluboké a zadumané. 

Rome In Reverse


Německý hudebník Matthias Frick pojmenoval svůj projekt Sieren podle jména své matky za svobodna. Poprvé své tracky zveřejnil v roce 2011 a svoji lásku k field recordings a experimentálním zvukovým stěnám v nich propojuje s údernými klubovými beaty. Vydával na Finest Ego a spolupracoval třeba s hudebníky, jako jsou Robot Koch nebo Synkro. V roce 2016 Sieren debutoval deskou "Transients of Light" na vydavatelství Kí Records. 
Poslední roky jste ho mohli najít pod kultovní elektronickou značkou R&S, kde na sublabelu Apollo vydal v roce 2020 album "Timelapse". Představuje se na něm jako mistr spletitých elektronických kompozic a hořkosladkých emocí. Deska funguje jako zvuková galerie míst, která navštívil v letech těsně před pandemickým lockdownem, jako je třeba Kalifornie.

Sieren


Sieren vystudoval technický obor zabývající se digitálním zpracováním zvuku a našel místo ve firmě Ableton produkující proslavený hudební software. Právě od něj se odpíchl k tvorbě hudby, do které pronikají třeba vlivy UK Bass a inteligentního dubstepu. 
S Rome in Reverse pojí Sieren schopnost vykouzlit zvláštní unikátní atmosféru, v níž se údery rovného tanečního beatu rozplývají do slastného vyklidnění a do Prahy přiveze svůj nový materiál z nadcházející desky "Fractals". V pátek 15. března se Sieren a Rome in Reverse představí v Kasárně Karlín na večírku, který proběhne v rámci Spectaculare festivalu.


FB event

Rome In Reverse Bandcamp

Sieren Bandcamp

Rome In Reverse Spotify

Sieren Spotify

Rome In Reverse Facebook

Sieren Facebook

Rome In Reverse Instagram

Sieren Instagram

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016