PARTYINFO

 

DUB PISTOLS (UK)

Datum konání:
07.05.2024 - úterý
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
Live:
Dub Pistols (UK)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej www.musicbar.cz a www.GoOut.cz: 520,- Kč / na místě 590,- Kč 

 
 
Dub Pistols to v Praze rozjedou s novým albem

Klasici žánru, britští Dub Pistols, představí v Praze novou desku! 7. května rozjedou v Lucerna Music Baru svou typickou show plnou dubu, ska, reggae, breaků a drum’n’bassu a zas a znova ukážou, že i po čtvrt století a turbulentních zážitcích v kapele i mimo ni, jde dělat muziku plnou energie a tvořit nové věci. Poslechněte si desku "Frontline" a v květnu si ji přijďte dát naživo! Vstupenky za 520,- Kč pořídíte na www.musicbar.cz a www.goout.cz. Vstupenky na místě za 590,- Kč. Vstupenky online.

 

Dub Pistols, kapela kolem frontmana Barryho Ashwortha, se dala dohromady už v roce 1996. A jako každá správná kapela plná osobností zažila během posledního více než čtvrtstoletí spoustu extrémních situací, pozitivních i negativních. Proslula svými explozivními vystoupeními, neotřelou tvorbou a energií, kterou vkládá do skládání i živých vystoupení. Dub Pistols se formovali, měnili a nezůstali stát na místě. Je to zkrátka jedna z těch kapel, které jsou živelné nejen muzikálně, ale po všech stránkách. V Praze to teď konečně po delší době zase rozjedou, rovnou s novou deskou.

Dub Pistols


Album "Frontline" je devátá studiovka Dub Pistols a svým názvem odkazuje na nepokoje, ke kterým došlo v roce 1981 na předměstí Londýna a které byly reakcí na násilné chování policie vůči lidem z místní černošské komunity. Dub Pistols se touhle deskou snaží upozornit, že dost možná se svět řítí do stejných problémů, jako byly ty v sedmdesátých a na začátku osmdesátých let v Anglii. Je reakcí na anglickou vládu a neklid, který ve společnosti panuje. A kdo jiný by na tohle měl upozorňovat než kapela, která pochází z Londýna, ta témata se jí dotýkají přímo, a která je a chce být slyšet.

Dub Pistols


Po nucené covidové pauze, která v podstatě zastavila celý hudební svět, se tak jako mnoho dalších kapel i Dub Pistols "vrátili" s mnohem větší silou, energií a chutí. A je to nejen na nové desce, ale i na jejich vystoupeních, vidět. Tak si je nenechte v Praze v květnu ujít!

 

FB event

Vstupenky

www.musicbar.cz

www.facebook.com/lucernamusicbar

www.instagram.com/lucernamusicbar

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016