RECENZE

 

Hudební recenze: Armin van Buuren - Intense

Poslední album s názvem "Mirage" vydal Armin van Buuren v roce 2010. Od té doby světové hudební DJ jedničce trvalo 2,5 roku, než našel inspiraci, melodie a vokalisty pro svou aktuální desku, která vyšla 3. května letošního roku... Na světě je tedy album "Intense"! Armin zde zabrouzdal i do jiných hudebních stylů, jak dnes bývá v oblibě, a kromě již tradičního stylu trance zde tedy najdeme i prvky house music, rock, trouse, dubstep i nádech popu. Ke spolupráci si vybral např. houslistku Miri Ben-Ari, živý orchester nebo rockovou kapelu Bagga Bownz. Vokálovou složku obstarali mezi jinými i Emma Hewitt, Trevor Guthrie, Fiora, Aruna a další. Deska obsahuje 15 tracků, z nichž 9 je vokalových, a také skvělý bonus...

 

Desku otevírá stylově track "Intense", ve kterém Armin spolupracoval s izraelskou houslistkou Miri Ben-Arii, která zde dokazuje své umění... Ideální jako otvírací skladba k turné k nové desce a zároveň jedna z nejlepších skladeb tohoto alba!

Následuje "This Is What It Feels Like" s kanadským zpěvákem Trevorem Guthrie, která se dočkala i klipové podoby a obrovské reklamní podpory. Vyšla i ve výborných remixech, např. od W&W nebo naopak v trochu kontroverzní podobě od Davida Guetty.

"Beautiful Life" je popovější track s výbornou melodií, s náznakem stylu trouse a se skvělým vokálem od francouzské zpěvačky Cindy Almy...

Následuje hitovka "Waiting For The Night" s kanadskou zpěvačkou Fiorou. Tento singl byl již vydán v lednu a byl ke slyšení i ve filmu In Love With Ibiza.

"Pulsar" je první instrumentální track s velmi příjemnou melodií!

Rozjezd s nádherným klavírem - to je "Sound Of The Drums" - ploužák, který se rozjede ve vrzavý trouse se zpěvem americké vokalistky Laury Jansen.

6. trackem v pořadí je skladba "Alone".  Začátek připomíná "What It Feels Like", a jedná se o příjemný popový hit se skvělou melodií a zpěvem Laury Evans.

Šílená australská dvojčata Nervo přispěla k tracku "Turn This Love Around". Klasická "diskoška" - zpěv měla tentokrát na starosti Laura V.

Následuje velice svižný a energický track "Won't Let You Go", který má asi nejblíže ke stylu trance, vokálem přispěla tentokrát Aruna.

Krátký hudební předěl zde vznikne zásluhou "In 10 Years From Now".

Další instrumentálkou je "Last Stop Before Heaven". Klasický potemnělý trance hit, kterých zde fanoušci nejspíše čekali více...

Armin van Buuren

Na desku prispěla i u nás velmi známá a oblibená Emma Hewitt svým nádherným zpěvem v hitovce "Forever Is Ours". Velmi podařený song, který na tanečním parketu bude jistě vyvolávat emoce...

Dalším svižnějším trackem je vokálovka "Love Never Came", kde se skvělým zpěvem zabodoval Brit Richard Bedford, který je mimo jiné hlavním vokalistou Above & Beyond. Trocha melancholie rozhodně neuškodí...

"Who’s Afraid of 138?!" je velmi příjemný uplifting track se zajímavou melodií a příjemnou kytarou - tohle se Arminovi vážně povedlo!

A je tu závěr, který obstaral v produkci Arminova bráchy Ellera a jeho kapely Bagga Bownz ve skladbě "Reprise" s rockovějším podtextem. Docela zajimavý počin...

Bonus v podobě "Humming The Lights" je neskutecná vypalovačka - to nejlepší na albu! Euforií nabitá skladba s trouse podkladem.


Hodnocení: 97%

ronny

Info

Interpret: Armin van Buuren
Album: Intense
Label: Armada
URL: www.arminvanbuuren.com
Styl: progressive trance, trance, ambient, symphonic rock

Zdroje a odkazy:

www.arminvanbuuren.com/news/2013/05/out-now-armin-van-buuren-intense

Armin van Buuren představí album "Intense" jako headliner 2. ročníku akce Only Open Air 29. června v Bratislavě. 

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016